Att få komma iväg med företaget

Båtar StockholmAtt Stockholm är en fantastisk stad är nog de flesta överens om – men att den även har en sjudundrande skärgård, är det många som glömmer. I en artikel från Expressen här har man skrivit om 15 fantastiska öar i Skärgården med allt från Sandhamn till Möja. De skriver:

Stockholms skärgård är ett världsunikt landskap; ingen annanstans i världen finns lika många öar på lika liten yta. Så här års är skärgården som bäst och aldrig tidigare har denna övärld varit lika tillgänglig.

Och poängen är solklar: här finns det möjlighet att njuta av natur och att slappna av i kropp och själ.

Konferenser lika viktig som andra arbetsmiljöregler

Fler borde ta tillfället att njuta av den svenska skärgården, just eftersom den ger så mycket bara av att existera. Många som arbetar är trötta på asfalten och skulle behöva komma ut i naturen, men har aldrig tid och möjlighet. Någonting som ledarna på företag bör hantera, exempelvis genom att ta ut sina anställda på en underhållande konferens i skärgården. Genom en konferens i skärgården får man personalen att komma ut i naturen, man får de att slappna av och man får de att må bra. Det ger glada anställda och främst: ett starkare företag.

Att ha konferenser, speciellt på ställen som ger arbetaren lugn och mer ork att arbeta, är någonting som borde vara självklart – lika självklart som att allt annat som har med arbetsmiljö att göra. På Arbetsmiljöverkets hemsida kan man läsa om vad som gäller för att en arbetare, om arbetstidslagen och om föreskrifter som måste följas – men ingenting om att få komma iväg med företaget på konferens. Varför? Det är svårt att förstå, kanske har man inte själva insett hur mycket det ger. Arbetsmiljö i allt är otroligt viktigt och det är väldigt bra att vi har någon som ser till att det fungerar som det ska. Det är faktiskt bevisat att arbetsmiljö kan ligga bakom hjärtsjukdomar, det säger ju en hel del. Men det finns mer att göra inom vad som arbetsmiljö handlar om.