Bra att ha koll på inför konferens

Är det dags för företagets årliga konferens och du har fått i uppgift att hitta lokalen där ni ska hålla till? Då finns det en hel del saker du ska tänka på för att hitta den mest optimala platsen att hålla till på. Här är några saker som kan vara bra att hålla i tankarna.

När det är du som fått i uppgift att styra upp företagets årliga konferens finns det hel drös ed olika saker som du måste tänka på. Lättaste är dock om du först börjar med att välja lokal på https://konferenspoolen.se/sv/ och bestämmer resten utifrån vart ni kommer befinna er. Till exempel kan det vara bra att faktiskt besöka lokalerna en tid innan konferensen för att se med egna ögon vad det är som väntar och därefter börja planera vilka aktiviteter som kan och ska genomföras på konferensen.

Gör en checklista

En bra sak att också göra när du ska planer en konferens är att sätta upp en checklista med sakerna som behöver genomföras innan själva konferensen. På Tillväxtverkets hemsida har man till exempel delat upp checklistan i åtta punkter som ser ut som följer:

  1. Planera
  2. Boka medverkande
  3. Boka lokal och teknik
  4. Boka mat och dryck
  5. Boka övriga resurser
  6. Marknadsför
  7. Arrangera
  8. Följ upp

Under varje punkt i listan har man även definierat vad varje punkt innebär. Så om du inte har möjlighet att skapa dig en egen checklista är denna bra att följa som mall.

Följ reglerna

En annan sak som är bra att tänka på är att om företaget ska iväg på en konferensresa med inslag av annat än endast konferens-delar så finns det vissa regler som måste uppfyllas för att resan ska vara avdragsgill och skattefri. Och det är viktigt att följa dessa regler, för annars kan företaget åka på att betala dyrt skattetillägg och det vill du såklart inte råka ut för när det är du som planerat resan. Kolla därför upp vad som gäller innan du bokar något!