Bra ekonomiutbildning ger bra jobb

Om du väljer att utbilda dig inom ekonomi är chansen stor att du kommer att få ett bra jobb efter utbildningen eftersom behovet av redovisningskonsulter och controllers är stort.

Det lönar sig med andra ord att gå en bra ekonomiutbildning om du vill få ett bra arbete. Fördelen med att ha en utbildning inom ekonomi är att du kan arbeta inom vilken bransch som helst eftersom alla företag måste bokföra och göra en budget för sin verksamhet.

”Om du får ett arbete på ett stort företag brukar du få börja med att sköta en del av företagets ekonomi, till exempel anläggningsregistret eller kundreskontran.”

Stort utbud av jobb för ekonomer

Med en utbildning där du lär dig bokföring, bokslut, fakturering och att göra en budget har du tillräckligt med kunskap för att kunna hantera stora delar av både ett litet och stort företags ekonomi. Med en bred ekonomiutbildning kan du både söka jobb på en redovisningsbyrå och på små och stora företag. Om du får ett arbete på ett stort företag brukar du få börja med att sköta en del av företagets ekonomi, till exempel anläggningsregistret eller kundreskontran. På ett mindre företag eller om du arbetar som redovisningskonsult får du för det mesta sköta om alla delar av ekonomiprocessen, till exempel löpande bokföring, kassaflödesanalyser och bokslut. Om du inte vet exakt vad du vill arbeta med i framtiden är det en bra idé att prova på att arbeta inom flera olika typer av företag för att se vilken miljö du trivs bäst med. Efter några år kan du rikta in dig på ett visst område och söka ett arbete där du får fokusera på just den delen.