Få nya jobbet med en video

Det är verkligen det senaste inom jobbsökandet och rekrytering. Det är med hjälp av en videofilm som vi numera söker jobb, vi lägger upp dem på youtube och skickar länken till en potentiell arbetsgivare. Problemet är dock att nu när alla har en kameratelefon så gör de allra flesta på liknande sätt. Det är alltså inte originellt längre. Men hur kan vi ändra på det här då? Jo man anställer mindpool.se till att göra en professionell och snygg webbfilm!

You-tube logga

Det är inte lätt att hitta nya originella sätt att få det där jobbet som man så gärna vill ha. Det går att skicka en ansökan som vanligt med ett CV och en meritlista, men det garanterar dig inte jobbet. Det du kanske måste göra är att presentera dig med en webbfilm, inte de som dykt upp den senaste tiden på youtube med hjälp av mobilen utan en film som du fått producerad av de verkliga proffsen. Om du missade det avsnittet från ”How I meet your mother” där Barney visar sin ansökningsfilm så är det något helt extra. Bomber exploderar i bakgrunden och påminner mer om en actionfilm.

Gör det där extra

Se till att sträcka dig lite längre och gör en actionfilm eller informationsvideo om det så passar bättre för just det jobb du söker. Glöm inte att alla jobb inte letar efter en helt galen medarbetare, ibland är det den där analytiska och fogliga personen som får jobbet. Det är såklart viktigt att anpassa din ansökan efter jobbet precis som det är med det personliga brevet. Däremot ger videofilmen en lite mer frihet att sväva ut då det är svårt att exempelvis visa ansiktuttryck i dina skrivna ansökningar och därför kan det bli så att man håller sig på mattan mer. Med en videoansökan så är det enkelt att visa att man är skämtsam, bara genom ett leende eller liknande. Toner i rösten gör det också enklare att vara mer rolig och skoja till det lite. Något som inte gör sig bra varken i en skriftlig ansökan eller i en video är dock sarkasm, undvik det till varje pris.