Fler jobbar som inredare

Ett yrke som blivit allt hetare de senaste åren och som det finns en stor efterfrågan på är inredare. Inredare behövs i dag vid homestaging av bostäder och för att ta fram inredningen på bland annat hotell, restauranger och kontor.

2840622-couple-preparing-to-wallpaper

I Jnytt kan man läsa om en tjej som valt att starta eget företag och satsar på så kallad homestaging. Med företaget vill hon kunna erbjuda folk sin kunskap när det kommer till att styla ett hem inför en försäljning. Hon kommer att samarbeta med mäklare för att få folks hus att bli riktigt snygga och locka många köpare. Hon berättar om att många tror att det bara är exklusiva hus som tjänar på homestyling men att så inte är fallet. Många går just på hur möblemang och annan inredning ser ut när de är på visning. De vill kunna se hur det är att bo i bostaden och hur man kan inreda den på ett bra sätt.

Inredare behövs på olika ställen

Tjejen i den här artikeln är långt ifrån den enda som satsat på ett yrke inom inredning och bostadsdesign. Det har nämligen blivit oerhört populärt de senaste åren att jobba med detta och dessutom har en större målgrupp blivit intresserad av att ta sådan här hjälp. Men det är inte bara inredningen i folks hem som man kan fixa till om man arbetar som inredare. Det kan även handla om inredningen på exempelvis restauranger, hotell och kontor. Jobbar man som inredare inom restaurangbranschen kan man ta hjälp av ett företag som goods.se som man hittar ännu mer info om här.

En bra bransch

När det kommer till arbetsmarknad och löner ser det bra ut för inredare just nu, även om det är många som utbildar sig till det. Med tanke på att fler vill ha hjälp med inredning på olika sätt finns ju en större efterfrågan på folk som kan det. Vad gäller lönen är den i genomsnitt bra men många får betalt per uppdrag och därför kan lönen variera något, skriver DT.