Militären letar efter ny personal

Ett arbetsområde där det hela tiden behövs ny personal är militären och försvarsmakten. I och med de oroligheter som råder i världen för tillfället har yrket blivit viktigare. För att ta sig in i försvarsmakten kan man börja med en grundläggande militär utbildning.

6139895-soldier

Regeringen förbereder nu för att skicka svensk militär till Irak, rapporterar Dagens Nyheter. Detta ska man göra för att utbilda de kurdiska soldater som slåss mot Islamiska staten. Det var den nya utrikesministern Margot Wallström som meddelande detta. Regeringen ser en möjlighet att skicka en mindre grupp militära utbildare som kan ge de kurdiska peshmergasoldaterna råd.

Militärer måste kunna ge sig in i krig

Nu när många delar av världen är i krig och resten av världen är under hot om potentiella krig, är det ännu viktigare för Sverige att många vill utbilda sig och jobba som militärer. För tillfället är det inte speciellt många som har de kunskaperna som krävs för att rycka in i en krigssituation. Exempelvis måste en militär ha kunskaper om hur man hanterar ett vapen och använder till exempel Trijicon riktmedel. Det gäller även att man kan arbeta i grupp och prestera bra i pressade situationer. Förutom att det kan vara påfrestande för en själv att vara militär, måste man räkna med att det även kan påverka ens anhöriga. Är man militär finns chansen att man måste vara långt hemifrån under längre perioder och arbetet är även förenat med en del risker. Läs mer.

Gå grundläggande militär utbildning

För att jobba inom försvarsmakten kan man till att börja med gå grundläggande militär utbildning på tre månader. Sedan kan man själv välja ett antal olika inriktningar beroende på vad man är intresserad av att göra. Det har talats om att man inte ska behöva ha en gymnasieutbildning för att arbeta som militär, skriver SvD. Just nu gäller dock att man måste ha godkända betyg från gymnasiet i svenska A, matematik A, samhällskunskap A och engelska A.