Minska stress med träning

Jobba ergonomiskt och se till att träna regelbundet om du vill hålla kropp och knopp i trim. Det gäller även att minska på stressfaktorerna i jobbet och livet.

Det är smart att ha ergonomiska möbler att använda på jobbet – men vad mer är viktigt om du vill må så bra som möjligt? Jo, framförallt är det träning som gäller.

Träning för kropp och själ

I en artikel i Hälsa & Fitness går det att läsa om olika fördelar med att träna. Det är allt från att cancerrisken minskar samtidigt som tillväxten av tumörer saktas ned, liksom att du för ökad effekt av inlärning efter träning och att du dessutom blir lyckligare och får ett bättre självförtroende.

Motion kan nämligen göra allt från att stärka självförtroendet, lindra ångest och motverka stress till att förbättra minnet och föryngra hjärnan – Expressen

Träning för att serotonin frisätts, vilket gör dig gladare. Du får dessutom en minskad skaderisk och en starkare kropp. Blodcirkulationen blir bättre och din motståndskraft mot infektioner stärks.

Ett stressat folk

Svenskarna är mer stressade än aldrig förr, och mår sämre än någonsin psykiskt. Stress är också en av de vanligaste orsakerna till just psykisk ohälsa, och många sjukskriver sig till följd av sina problem. Men varför känner man stress? Experter i en artikel i Svenska Dagbladet menar att det handlar om att man inte sätter gränser och inte vågar sätta ned foten. Att stress bottnar i en tanke att du inte räcker till, att du är rädd för att bli påkommen med att inte vara den du tror att andra förväntar sig att du är. Otillräcklighet i jobbet är en stor stressfaktor, men även i föräldraskap, relationer och när det kommer till utseende.