När motivationen tar slut

Vi har tidigare skrivit om hur en gör för att landa drömjobbet, någonting som inte är det lättaste men faktiskt möjligt för absolut alla. Det handlar helt enkelt om att hitta sitt driv och använda sin motivation för att lyckas. Men vad gör man däremot om man saknar motivation? Om man vill lämna ett jobb som inte längre är givande, samtidigt som man inte har ork eller driv för att ge sig ut i jakt på ett nytt?

Det är en svår sak och ingenting som man kan göra på en natt. Ett som är säkert är att det hela sitter i motivationen. Det handlar om att hitta orken och våga slåss för att ha ett jobb som man tycker om och trivs på. ”Motivation en källa till utveckling” är en rubrik i en artikel från Dagens Nyheter, och det stämmer verkligen. Så här  inleds artikeln:

Alla kanske inte vill avancera, en del är kanske rädda för att inte klara av att lära sig mer. Men de allra flesta människor vill utvecklas. Därför är motivation, att känna energi och driv i jobbet, viktigt för alla.

Och det är verkligen sant! Men självklart blir det svårt att motivera sig själv till att göra ett bra jobb om man känner att man inte syns, får tillräckligt med lön eller får utvecklande arbetsuppgifter. Det är då man får bestämma sig för att antingen gå vidare till ett nytt jobb eller kämpa vidare. Oavsett vilket val en tar så är motivationen otroligt viktig. I artikeln tar de också upp tre steg till en bättre motivation, dessa kan vara av värde för dig som känner dig fast på en arbetsplats du inte trivs på. Stegen är (förkortat): Börja litet för att ändra stort, var en rebell och lyft fram resultat.

jobb stress