Reklam är något som påverkar inte bara varumärkeskännedom och försäljning, det väcker även mycket känslor. Inte minst gör explosionen av spelreklam det.
Med ett broschyrställ från Displayexperten kan du få ut broschyrer och annat till dina kunder eller patienter. Där kan viktig info och värdefull reklam ligga, nära tillhands för de som till exempel går ut och in från en organisation, en offentlig byggnad, en teater eller kanske en butik, för att inte tala om en fastighetsmäklare.
Reklamsamarbeten upphör mellan Offside och spelbolag
Men ibland blir det bara för mycket reklam. Det känner många när det kommer till spelreklam, som tar upp den mesta tiden i reklampauser på kommersiella tv-kanaler. Nu har fotbollsmagasinet Offside valt att ta ställning i frågan trots att de förlorar reklamintäkter, de slutar helt enkelt med spelreklam, helt och hållet. I Dagens Nyheter går det att läsa om hur chefredaktör Andreas Bengtsson menar att han vill ta ställning tillsammans med sitt magasin och även värna om den journalistiska trovärdigheten.
De tros dessutom förlora en halv miljon kronor i årliga annonsintäkter, vilket de ska försöka täcka upp med mer hederliga annonser. Han säger också att reaktionen från läsare har varit enorm, att de visste att det fanns en trötthet i Fotbollssverige gentemot just spelbolagen, men inte att det var så utbrett och så starkt. De senaste åren har det förts aggressiva kampanjer från spelbolagens sida och eftersom de har stora resurser är det svårt att säga nej, men nu har man alltså med sig styrelsen och har valt att tacka nej med bestämdhet. Mer om detta kan du lyssna på här i Sveriges Radio och läsa om här.
Den nya regleringen för spel
Samtidigt går det att läsa i Dagens Industri om hur spelbolag pressas på fredagsbörsen sen många fått nys om att det finns risk för att inte alla spelbolag kommer att få spellicens enligt den nya svenska spelregleringen som införs vid nyår.
- Den 1 januari 2019 införs spelregleringen
- Lotteriinspektionen meddelade förra veckan att det finns risk för att spelbolag som inte lämnar in kompletteringar till sina licensansökningar i tid inte kommer få licens
- Om speloperatörer vill vara en del av det svenska licenssystemet måste de göra en ansökan och få godkänt
- Hittills har myndigheten fått in 60 ansökningar