Så anlitar du en rekryteringsfirma

Om du driver ett företag är anställningsprocessen en stor del av verksamheten. Men det är inte alltid du har tiden att lägga ner den energi som krävs. För vissa tjänster krävs det dessutom extra research eftersom det är viktigt med rätt kompetens. Så varför är det då rätt att använda en rekryteringsfirma?

När du till exempel söker efter en ekonom är det viktigt med rätt person på rätt plats. Annars kan det bli stora problem med löner, Skatteverket och allt annat som faller under dennes arbetsuppgifter. Därför kan du vända dig till en rekryterare som är specialiserad på just ekonomi.

Se till att hitta rätt person

Du kan gå in på https://www.invici.se/ och hitta en rekryterare som är specialist på att hitta lämpliga ekonomer. De hjälper dig oavsett om du vill ha en ekonom på fulltid eller om du söker en ekonomikonsult. Då kan du undvika att hamna i en situation där du blir lurad eller inte hittar en lämplig person.

Det finns en ökad förfrågan efter bemanningsföretag vilket vi också såg under pandemin. Det är inte bara tidsbesparande utan kan också vara ett sätt att lösa underbemanning. Kenneth Johansson som är avdelningschef på socialförvaltningen i Trelleborg sa inför sommarens kris att

Jag har aldrig ställts inför den här situationen i Sveriges Radio.

Då handlade det om underbemanning i vården. Även du som behöver en ekonom kan använda en rekryterare för att försäkra att du inte sitter med en ledig tjänst allt för länge.