Starta ditt egna hotell?

Den som har ett hotell att inreda har gott om föregångare och inspiration att hämta från allt från anrika lyxhotell, till nya coola uppstickare. Vilka är de lyxigaste hotellen i världen och hur kan du tänka om du vill inreda ditt eget?

Att starta sitt eget hotell är nog en dröm hos många, inte minst eftersom det finns något så romantiskt och glamouröst över just hotell och sköna hotellvistelser. Många hotells hotellmöbler är ofta lite snyggare och bekvämare än andra – och inredningen brukar vara exklusiv och överdådig, inte minst på de lite finare hotellen.

Inredning och möbler till hotell

Behöver du inspiration till att inreda ditt hotell? Då finns det gott om lyxiga hotell att titta till. Ett sådant är ett av världens mest ansedda, exklusiviteter ­– Adare Manor på Irland. Detta hotell är känt för sitt toppskick:

Exklusivt spa, biosalong, golfbana, toppservice, kändisar och fasanjakt – hotellet Adare Manor har allt du kan tänka dig i form av lyx. Herrgården har korats till världens bästa hotell 2018 – Aftonbladet

Här vistas allt från kungligheter till vanliga dödliga som vill ha en lyxvistelse de sent ska glömma. Hotellet är beläget i ett gammalt slott med anor från 1700-talet, och ligger ungefär en timme utanför Galway på västra sidan av Irland, nära Limerick. Hotellet har funnits sedan 80-talet men är nu helt nyrenoverat och det med originaldetaljerna intakt och rummen är inredda i klassisk stil samtidigt som du själv kan styra allt från gardiner, lampor och luftkonditionering med en Ipad. Mer än 350 personer jobbar på hotellet i denna ståtliga herrgård och däri ingår över 50 kockar som serverar fantastisk mat. Om du är uttråkad kan du spela polo och golf, eller varför inte jaga fasan och sedan testa på att skjuta med pil och båge. Mer om det kända lyxhotellet kan du läsa om även i internationella medier, som The Boston Globe.

Flera av världens lyxigaste hotell

I en lista i Veckans Affärer går det att läsa om några av världens allra lyxigaste hotell. De hittas runt om jordklotet, i Förende Arabemiraten finns flera, i Turkiet hittar du ett par, i USA finns många liksom i Mexikos Los Cabos. Dock måste du ha en rejäl slant i plånboken för att ha råd att bo här – men inspiration till hotellinredning kan du hitta.