Tjäna pengar på flytt för jobb

Visste du att du kan göra avdrag i deklarationen om du flyttar på grund av ett jobb? Om du är inskriven på Arbetsförmedlingen kan du dessutom få resan betald för att göra en arbetsintervju. Ska du jobba i Norge blir det kanske svårare att föra avdrag, men där får du å andra sidan bra betalt och blir en erfarenhet rikare!

Att flytta kan ibland bli en dyr affär, speciellt om du varit arbetslös och flyttar för att du fått jobb på en ny ort. Trösten är dock här! Arbetsförmedlingen kan i vissa fall betala resan åt dig, och behåller du din gamla bostad kan du dra av resan på deklarationen. Smart va? Att anpassa sig till en ny stad för att du hittat en jobb kan ibland kännas svårt, men se det hellre som en nystart i livet. Arbetslöshet är mycket tärande och förhoppningsvis kommer utdelningen i form av en lön snart på kontot.

Många flyttar till Oslo

En vanlig ort att flytta till för att få jobb är Oslo! Det är både folk som jobbar inom restaurangbranschen, i hamnen och sjuksköterskor från bemanningsföretag. I Norge tjänar man bra och Oslo ses som en riktig feststad att bo i. Dessutom blir det sällan några språkförbistringar – om än några roliga missförstånd ibland.

Det är ofta ekonomiskt fördelaktigt att flytta till någon ort som skriker efter arbetskraft. Utomlands har svenskar ett gott rykte om sig för att vara lojala och arbeta effektivt. Väljer du att flytta för att du inte får jobb där du bor i Sverige brukar det ofta löna sig att flytta, antingen till annan ort i Sverige eller utomlands.