Tjäna tid och pengar med elsparkcykel

Du har säkert sett dem redan. I hela landet har det blivit allt populärare med elsparkcyklar som används av både ung och gammal och det ser ut att vara en trend som är här för att stanna. Från att ha varit en kul grej att åka omkring på har sparkcykeln idag blivit ett regelrätt färdsätt och det finns många fördelar med att ha en egen.

Genom att skaffa en 250w elsparkcykel kommer du att få större gagn än du kanske räknat med. Inte nog med att det är ett av de snabbaste färdsätten för dig som bor eller arbetar i stan så är det också bra för din hälsa. Och du är fri, oberoende och slipper trängsel; dessutom är det ett mycket ekonomiskt val. En kort lista på fördelarna är

  • Självständighet
  • Ekonomiskt fördelaktigt
  • Bra miljöval
  • Förbättrad hälsa

Undvik förseningar och trafikkaos

Att ha ett eget färdmedel är särskilt fördelaktigt om du jobbar inne i stan för då kan du undvika alla de problem med kollektivtrafiken som ofta uppstår. Det räcker med ett signalfel för att hela staden ska stå stilla och det kan ta timmar innan tåg och bussar kommer igång igen. Upprepade tester har dessutom visat att det är snabbare att ta sig fram genom att cykla eller springa än att ta bussen och med en elsparkcykel kommer du fram på nolltid.

Tid är pengar men också en oerhört viktig faktor när det kommer till din mentala hälsa. Många människor idag lider av någon form av stress eller oro och det är inte ovanligt att det bottnar i en känsla av att ha tagit sig vatten över huvudet. Tiden räcker helt enkelt inte till och vid en försening kan det leda till en ännu starkare stressreaktion. Så lite som tio minuter kan göra stor skillnad för den som redan lider av tidsångest, men också känslan av att inte ha någon som helst kontroll över situationen fyller på stressen. Du kan ju inte göra något annat än vänta om bussen eller tunnelbanan är försenad. I tider med allehanda smittrisker är trängsel det sista du vill uppleva och allt det där slipper du om du har ett eget fordon.

Äga bättre än att hyra

I många städer finns det elsparkcyklar att hyra och även om det är bra på många sätt har det också bemötts med en hel del kritik. Parkeringen är ett stort problem för många och det klagas högljutt på hur cyklarna ställs här och där utan någon som helst ordning. Med en egen elsparkcykel kan du enkelt ta med den in: allt du behöver göra är att fälla ihop den och bära den under armen. En typisk sparkcykel väger ofta inte mer än en ettåring och tar lite plats.

Genom att ha en egen sparkcykel har du också garanterat ett färdsätt vid alla tillfällen. Hur många hyrcyklar din stad än har finns det aldrig en garanterad tillgänglighet, vilket kan vara extremt frustrerande om du har tider att passa. Satsa därför på en bra elsparkcykel som är din och ingen annans och njut av alla dess fördelar.