Unga kan behöva flytta för att få jobb

Heltidsjobb åt alla – självklart före 2017. Det skriver man i en artikel från Dt.se. Hur man ska gå tillväga? Det är svårare att säga. Tidningen fokuserar på Säters kommun, men frågan är aktuell i hela landet. Det går dock sakta för Säter, och det finns fortfarande flera halvtidstjänster kvar.

I Sverige ligger arbetslösheten på 8 procent, och stört problem att få arbete har ungdomar. Många är det som efter gymnasiet inte kvalificeras in på arbetsmarknaden på grund av bristande arbetserfarenhet, vilket självklart bara det är ett problem. Hur en ska få tag i ett arbete utan erfarenhet när erfarenhet är ett krav är som vem som helst kan förstå en omöjlig ekvation att lösa. En ungdom får dock inte ge upp trots svårigheter. Om man bara får in foten på en arbetsplats kommer det sedan att rulla på snabbt. Prata gärna med Arbetsförmedlingen för att få hjälp. De ser över vilka kvalifikationer du har och gör därefter sitt bästa för att du ska hamna rätt.

Flytta för arbetet

Ett av de problemen som lett till en hög arbetslöshet är ofriviljan att flytta för att skaffa ett nytt jobb. Och är det så att man bor i en mindre stad eller by där arbeten är begränsade kommer konkurrenten om jobb att hårdna. Då kan det vara till ens fördel att istället flytta till en storstad som exempelvis Stockholm, Göteborg eller Malmö. Proceduren att flytta till en annan stad behöver inte vara så fasligt jobbig. Genom att ordna med en bra flyttfirma, exempelvis med Flyttfirma7tr, kan du snart vara på plats i din nya bostad. Och man kommer in i en ny stad snabbare än man tror, speciellt eftersom det finns ett jobb att gå till. När du sedan har jobbat i stan ett tag kan du överväga att återgå till din gamla byggd. Då har du ju faktiskt fått en arbetslivserfarenhet, och dina möjligheter att komma in på arbetsmarknaden i din hemstad är bra mycket större än innan du flyttade.

Några som hamnat i en liknande situation, med problem att få jobb, är de man skriver om i denna artikel. Paret i artikeln får inget jobb och nu är de tvungna att flytta hem till sina föräldrar. Det är sorgligt att ett par som är 20+ inte får något jobb att försörja sig med. Hade de dock varit öppna för att flytta till Stockholm eller en annan storstad, hade de mest troligt tillslut hittat jobb. Även om det är sorgligt att de ska behövas.

Förhoppningsvis kommer arbetsmarknaden i framtiden att bli mycket bättre för unga. Det är ju faktiskt de unga som bygger världen och om det inte finns någon möjlighet att arbeta kommer Sverige att stanna. Kanske kommer det bli bättre nu när vi också har bytt regering. Ett regeringsskifte leder oftast till nya tag och den rödgröna regering som vann kommer mest troligt göra allt de kan för att ordna till arbetslösheten. Hur det går återstår att se, och allt vi kan göra tills dess är att avvakta.

flytta flyttlådor par