Visa uppskattning gentemot dina anställda!

På en arbetsplats blir det ofta mycket jobb och inte mycket tid till övers för att visa varandra uppskattning, framförallt är det chefen som ofta brister när det handlar om att uppmärksamma de anställdas arbetsinsatser. Det är just därför som genomtänkta julgåvor är perfekta att använda sig av!

presentAlla som arbetar på ett större företag har nog någon gång känt sig en aning ouppskattade av sin arbetsgivare eller chef, och det är precis av den anledningen som det är så otroligt viktigt för företagsledningen att visa sina anställda just uppskattning. Och att hitta julklappar till företag är inte svårt, ett tips är att helt enkelt ta inspiration av tidigare produkter som utsetts till ”årets julklapp” av företaget HUI som ger prognoser för julhandlingen sedan år 1988. Exempelvis så rapporterade DN om hur råsaftscentrifugen kom att knipa förstaplatsen som år 2013 mest köpta julklapp. Men sen ska man minnas att det faktiskt är tanken som räknas, och att julklappen mest är en väl uppskattad gest!

Finns det dåliga företagsjulklappar?

Ja. Enligt en artikel på SvD är reklamprodukter så som ”lyxpennan” med företagets logotyp en av de minst uppskattade julklapparna en anställd kan få. För när man funderar närmare på det så är väl en sådan typ av produkt egentligen något som en anställd ska få i alla fall? En julgåva är enligt Barometern en viktig gest och kan ge medarbetarna högre lojalitet, större uppskattning och en högre arbetsmoral gentemot sin arbetsgivare. Så när det kommer till att välja årets julklapp – välj noga!

Tips på uppskattade julklappar

Något som alltid uppskattas är presenter med en tanke bakom, och inte prislappen. Fina salladsbestick eller en ljusstake med designer touch kan bli precis lika uppskattade som dyra delikatesskorgar och gjutjärnsgrytor, det hela handlar om att erkänna den enskilde arbetaren för dennes arbestinsats. Så varför inte skriva personliga kort adresserade direkt till mottagaren av gåvan?